Aad de Mos: 'ADO Den Haag gaat winnen van Feyenoord'

Aad de Mos 2013
Aad de Mos 2013
DEN HAAG - Oud-voetbaltrainer Aad de Mos denkt dat ADO Den Haag gaat winnen van Feyenoord. 'Ik verwacht een klassieke ADO - Feyenoord en dan trekt ADO meestal aan het langste eind', zegt De Mos. 'Ze moeten de nieuwe voorzitter Wang maar meteen imponeren, vol gas erop', zegt De Mos.
Hij duidt daarmee op de overname van de Haagse club door de Chinees Hui Wang. Feyenoord is ernstig verzwakt doordat vier basisspelers zijn vertrokken naar buitenalndse clubs. Volgens De Mos hangt het succes van ADO dit seizoen vooral af van de eerste 5 wedstrijden. 'Die moet je goed doorkomen en het programma is niet gemakkelijk.'
ADO speelt achtereenvolgens tegen Feyenoord, uit bij FC Twente, thuis tegen Groningen en uit bij Cambuur en FC Utrecht. 'Elk seizoen begin je weer op nul, die goede reeks van afgelopen halfjaar zijn de mensen alweer vergeten. Als je die eerste 5 wedstrijden goed doorkomt kom je in een flow en kun je heel hoog eindigen', aldus de adviseur van ADO.

Mike van Duinen is onmisbaar

Het vertrek van basisspelers Tom Beugelsdijk, aanvoerder Danny Holla en doelman Gino Coutinho ziet De Mos niet als een probleem. 'Dat is wel op te vangen. Het is belangrijk of Mike van Duinen blijft.' Van Duinen staat nadrukkelijk in de belangstelling van AZ. 'Nu Poepon vertrokken is naar Frankrijk heb je Van Duinen echt nodig als spits die de doelpunten maakt. Anders heeft ADO een probleem, dan is er geen afmaker. Als Van Duinen vertrekt kan het moeilijk gaan worden', denkt De Mos.
Verder kijkt de oud-trainer van onder meer Ajax en PSV argwanend naar de nieuwe voorzitter van de club Hui Wang. 'Ik ben wel bang dat het een soort flipperkast wordt, dat je steeds weer nieuwe eigenaren krijgt van de club. Dit is een zakenman, die wil de club weer gewoon met winst verkopen. Maar we moeten het afwachten', besluit De Mos.