A4 door Midden-Delfland wordt bijenparadijs

Bijen
Bijen
DEN HAAG - Langs de nieuwe A4 door Midden-Delfland komt een bijenparadijs. Er wordt een muur van bloeiende bermen gemaakt, waarin de insecten zich thuis voelen.
De 'Honey Highway' is een initiatief van Deborah Post. Het bijenparadijs moet lopen langs de E19 van Brussel tot Bergen in Noorwegen. De eerste zes kilometer worden ingezaaid in april 2015 ingezaaid in Schipluiden. Rijkswaterstaat en Midden-Delfland zijn positief over het idee om het talud om te vormen tot een bijeenparadijs.
Deborah Post denkt dat Nederland het voorbeeld kan zijn voor de oplossing van het probleem van bijensterfte in Europa. 'Wij hebben de kennis, de zes kilometer is een begin.'  Bijen zijn belangrijk voor de bestuiving van fruitbomen en andere gewassen.
De insecten worden met uitsterven bedreigd. Er zijn afgelopen jaar veel initiatieven op gang gekomen om de bijen te redden. Zo worden er bijenkasten geplaatst bij ministeries en het landgoed de Horsten in Wassenaar, waar koning Willem-Alexander woont met zijn gezin.