ADO sluit laatste oefenwedstrijd winnend af

DEN HAAG - ADO Den Haag heeft het laatste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen gewonnen. In het Kyocera Stadion versloegen de mannen van Henk Fraser het Spaanse Levante met 2-0. Michiel Kramer was de matchwinnaar met twee doelpunten.
ADO Den Haag speelde haar vijfde oefenwedstrijd tegen een betaalde voetbalclub. De ploeg van Henk Fraser startte de wedstrijd goed met kansen voor Roland Alberg, die aanvoerder was, en Michiel Kramer, die na een kwartier was ingevallen voor de geblesseerde Mitchell Schet.
Na ruim 25 minuten spelen zette Kramer de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. De boomlange spits schoot de bal langs de doelman van Levante na een steekpass van Xander Houtkoop. ADO kon de voorsprong tot rust vasthouden.

Kramer verdubbelt score

Een kleine vijf minuten na de pauze verdubbelde Kramer de score. Uit een voorzet van Aaron Meijers kopte de invaller de 2-0 binnen. De Haagse ploeg drukte ook na de tweede treffer door en was op zoek naar de derde treffer. Aanvoerder Alberg raakte na een uur spelen de paal en de lat in dezelfde minuut.
Een kwartier voor tijd schoot ook Mike van Duinen op de paal. ADO probeerde nog wel op zoek te gaan naar een derde treffer. Van Duinen kreeg nog wel een kans, maar schoot naast waardoor de eindstand op 2-0 bleef.

ADO Den Haag - Feyenoord

Volgende week zondag speelt ADO de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord. Om 12.30 uur is de aftrap in het Kyocera Stadion. De wedstrijd is dan live te volgen bij 89.3 Radio West.