Instellingen

WEST SAFARI: Spaanse churros op de Goudse braderie

GOUDA - De braderie in Gouda is niet helemaal wat men ervan verwacht. Zowel de bezoekers als de standhouders vinden het te klein. ‘Dit stelt helemaal geen moer voor! Zonde van mijn tijd!’. En te duur. ‘Soms zijn de prijzen in de winkel nog goedkoper dan hier.’
Het mag de pret niet drukken, want we maken kennis met Peter en Elise. Zij verkopen Spaanse churros. Oorspronkelijk gemaakt van aardappelen, maar nu van speciaal deeg en voorzien van heel veel suiker.
Peter is zijn kraam twee jaar geleden begonnen, omdat hij vanwege een faillissement zonder werk kwam te zitten. Hij heeft geen spijt van zijn ommezwaai, want de Spaanse churros zijn een succes.

Las Vegas

Er is even verwarring als we vragen naar de dames die ook zijn meegereisd. Wij gaan er van uit dat het zijn dochters zijn. Maar Peter blijkt getrouwd met Elise. Goh, zij ziet er nog heel jong uit?! Dat klopt want hij is 52, zij is 25. Ze zijn dit voorjaar in Las Vegas in het huwelijksbootje gestapt. Hoe ze elkaar hebben leren kijken, blijft een vraagteken.
Op de markt, zegt Peter desgevraagd. Maar daar is zijn kleindochter het niet mee eens: ‘Nee, niet op de markt!’ Oeps, hoe zit dat? ‘Dan ben ik morgen nog bezig, als ik alles ga vertellen.’ En de korte versie? ‘Hou het maar op de markt!’ We nemen nog maar een paar Spaanse churros. En zijn geheim? Elise: ‘Het is een lekkere stoere vent, maar hij is superlief.'

West Safari

Tijdens de West Zomer Safari reizen verslaggevers kris kras door de regio op zoek naar de mooiste verhalen. Deze week zijn verslaggevers Curt Fortin en Rob Vlastuin in Gouda en Boskoop.