Instellingen

Maandag nieuwe vlucht met slachtoffers naar Eindhoven

DEN HAAG - Maandag vertrekt opnieuw een vliegtuig met stoffelijke overschotten van slachtoffers vanuit Oekraïne naar Eindhoven Airport. Het toestel komt rond 16.00 uur aan en wordt met dezelfde ceremonie ontvangen als de eerdere vier vluchten, zo meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie.
De stoffelijke resten worden weer onder politiebegeleiding naar Hilversum vervoerd. De slachtoffers zullen in de Korporaal van Oudheusdenkazerne worden geïdentificeerd.
Forensisch experts hebben de afgelopen dagen een deel van het rampgebied uitgekamd, op zoek naar menselijke resten en persoonlijke bezittingen. De vondsten van vrijdag en zaterdag zijn inmiddels in een koelwagen naar Charkov gebracht en worden daar momenteel aan een forensische check onderworpen voordat ze in het vliegtuig worden geladen.
Het repatriëringsteam heeft zondag geen menselijke resten gevonden. Dat zei missiehoofd Pieter-Jaap Aalbersberg zondagavond. Bij de zoektocht zijn wel persoonlijke bezittingen van de slachtoffers gevonden en geborgen.