Instellingen

Rijnsburger (58) overleden bij woningoverval

RIJNSBURG - Bij de gewelddadige overval in Rijnsburg is de 58-jarige bewoner overleden. Dat bevestigt de politie aan Omroep West. Drie overvallers drongen het huis aan het Goudenregenplantsoen in de nacht van zondag op maandag binnen.
Volgens de politie lagen de bewoners te slapen toen drie onbekenden de woning rond 2.30 uur binnendrongen. Een nabestaande van het slachtoffer vertelt dat de overvallers de sleutel van de kluis wilden hebben, maar de man weigerde die te geven. Zijn vriendin werd daarop vastgebonden.
Toen de vrouw zich wist los te maken trof ze haar vriend levenloos in de gang van het huis aan. Agenten hebben de man nog gereanimeerd, maar hij overleed niet veel later. Vermoedelijk is hij onwel geworden, maar sectie moet dat nog uitwijzen.

Groot onderzoek

De recherche is een groot onderzoek gestart en is dringend op zoek naar getuigen. Voor het huis aan het Goudenregenplantsoen staat maandag een witte tent. Een buurtbewoonster zegt afgelopen weekend een aantal verdachte mensen in de buurt van de woning te hebben gezien.