Instellingen

Met de bal aan de voet naar de Eiffeltoren

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ontelbare Nederlanders trekken op dit moment weer met de auto en bijbehorende sleurhut richting het bourgondische Frankrijk. Maar een groep voetbalfanaten uit Alphen aan de Rijn pakt het iets anders aan. Zij gaan al dribbelend met een bal aan de voet naar de Franse hoofdstad. En dat allemaal voor het goede doel.
De voetballers vertrokken vroeg in de ochtend vanuit hun woonplaats Alphen aan den Rijn voor de 500 kilometer lange tocht naar Parijs. Jeremy Broer en Sjoerd van Vliet staan op een dijk in de buurt Capelle aan den IJssel klaar voor hun wissel, waarna ze vijf kilometer met de bal aan de voet moeten gaan lopen.
'Ik heb vaak rondjes rond de plas bij mij in de buurt gerend met de bal. Dat was precies vijf kilometer dus dit moet lukken,' zegt Jeremy. 'Ik ben voetballer en het seizoen is al een paar weken voorbij, maar ik heb elke dag hardgelopen. Ik haal Parijs zeker weten,' vult Sjoerd hem aan.

Verdwaald

Twijfel over de reis is er dus niet, maar dan ontstaat er ineens verwarring. De groep met de eerste dribbelaars is verdwaald en even is het onduidelijk waar de wissel precies moet plaatsvinden. Uiteindelijk wordt een paar kilometer verderop de eerste groep dribbelaars gevonden en kunnen Jeremy en Sjoerd gewoon op pad.
De bedoeling is dat de hele karavaan met auto's, fietsen en dribbelaars zaterdagmiddag bij de Eiffeltoren in Parijs aankomen.