VVD Den Haag: 'Gaza-betogers moeten opdraaien voor kosten'

DEN HAAG - De initiatiefnemers van de demonstratie rond de Israëlische ambassade op het Binnenhof van dinsdag moeten opdraaien voor de politiekosten, dat vindt de VVD in Den Haag. 'Deze demonstratie was niet aangemeld bij de gemeente, daardoor heeft de politie een hele grote politiemacht ingeschakeld voor een kleine demonstratie', zegt VVD fractievoorzitter Martin Wörsdörfer.

Als een demonstratie wordt aangemeld bij de gemeente kan een inschatting gemaakt worden van de opkomst, legt Wörsdörfer uit. Op de Facebookpagina 'Burgerlijke Ongehoorzaamheid - Blokkeer de Israëlische Ambassade' hadden zich honderden mensen aangemeld voor de manifestatie. Uiteindelijk kwam een kleine zestig man opdagen bij de demonstratie, 39 actievoerders werden aangehouden.

'De politie heeft met alle scenario's rekening gehouden. Dat kost ontzettend veel geld', zegt de VVD'er. Wörsdörfer benadrukt dat hij niets tegen de demonstratie opzich heeft. 'Maar het moet wel volgens de regels gaan', benadrukt hij. 'Dit gaat veel te ver.'

Volgens de VVD Den Haag waren er nu veel meer politiemensen dan bij andere demonstraties.

Deel dit artikel: