Instellingen

Motoragent (25) overleden bij ongeluk Bezuidenhoutseweg Den Haag

Motoragent overleden bij ongeluk Bezuidenhoutseweg
Motoragent overleden bij ongeluk Bezuidenhoutseweg
DEN HAAG - Bij een ongeluk op de Bezuidenhoutseweg in Den Haag is woensdagochtend een 25-jarige motoragent overleden. De agent was betrokken bij de achtervolging van een scooterrijder. Wat er precies is gebeurd, is onbekend.
'De agent had zich gemeld om te helpen bij een achtervolging', zegt politiewoordvoerder Wim Hoonhout. 'We weten niet of hij daarmee al bezig was, of dat hij nog onderweg was.'
De Verkeers Ongevallen Analyse onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Daarna zal het Openbaar Ministerie de conclusies bekijken.

Weg afgesloten

In verband met het onderzoek is de kruising van de Bezuidenhoutseweg met de Reigersbergenweg afgesloten. De ANWB verwacht dat de afsluiting nog wel even duurt.

Jonge collega

De familie van de agent is inmiddels ingelicht. Volgens Hoonhout is het overlijden een klap hen, voor het bureau Leidschendam-Voorburg - waar het slachtoffer werkte - en het hele korps. 'Hij was 25, in de bloei van zijn leven en zijn politiecarrière.'
Paul Entken, plaatsvervangend politiechef laat in een eerste reactie weten dat binnen de eenheid Den Haag met grote verslagenheid is gereageerd op het overlijden van de collega.
De scooterrijder, waar de politie achteraan zat, reed op een vermoedelijk gestolen scooter. Hij is aangehouden en zit op het bureau om gehoord te worden.
In verband met het grote aantal ongepaste reacties heeft de redactie moeten besluiten de reactiemonitor voor dit bericht te sluiten.