Instellingen

Nog veel onduidelijk over moord in Alphens winkelcentrum Herenhof

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het is nog altijd niet duidelijk wat de aanleiding is geweest voor de fatale schietpartij in Alphen aan den Rijn, ruim twee weken geleden. Een 46-jarige Alphenaar werd daar bij winkelcentrum Herenhof doodgeschoten.
De politie en het Openbaar Ministerie hebben de moord in onderzoek, maar willen daar nog niets over kwijt. Een 37-jarige Alphenaar die tegen de politie zei de schutter te zijn, zit nog steeds vast. Vorige week donderdag is besloten dat die man in ieder geval de komende drie maanden in de cel blijft zitten.
De uitvaart van het 46-jarige slachtoffer was vorige week maandag in besloten kring. Maar weinig mensen wisten eigenlijk wie hij was en wat hij deed.

'Rustige kerel'

Buren kenden het slachtoffer vooral van gezicht. 'Ik had eigenlijk nooit last van hem. Hij maakte nooit lawaai, maar ik zag hem ook niet zo heel vaak', aldus een bewoner van het appartementencomplex waar hij woonde. Een buurvrouw die buiten een sigaretje rookt knikt bevestigend. 'Hij leek een rustige kerel.'
Tóch zou het slachtoffer een bekende van de Alphense politie zijn geweest. Mensen om hem heen zeggen dat hij 'niet altijd een lieverdje' was. Na zijn dood haalde de recherche tientallen hennepplanten uit zijn huis en ook een computer werd meegenomen voor onderzoek.

Getuigen

De politie komt nog steeds graag in contact met mensen die hebben gezien dat de twee mannen ruzie hadden op de parkeerplaats bij het winkelcentrum in Alphen aan den Rijn. Ook foto's of filmpjes van de schietpartij wil de recherche in het belang van het onderzoek graag zien.