Haagse jihadisten in België gearresteerd

DEN HAAG - In België zijn woensdagavond twee Turkse Hagenaars gearresteerd. De man en vrouw zijn volgens het OM lid van een groep jihadisten. Tegelijkertijd waren er in Den Haag huiszoekingen, op verzoek van de Belgische justitie.

De politie doorzocht vier woningen in Den Haag, onder meer aan de Twickelstraat in Moerwijk en de Fannius Scholtenstraat in de Stationsbuurt. Er werd beslag gelegd op gegevensdragers en jihadistisch materiaal.

Volgens het Belgische OM richt het onderzoek zich op Nederlanders van Turkse origine die banden zouden hebben met het 'jihadistisch milieu'. De verdachten wonen in Den Haag, maar houden zich vaak op in België. De NOS meldt, dat de twee waarschijnlijk in Syrië zijn geweest.

Vuurwapens en kogelvrije vesten

Bij aankomst uit Turkije is het tweetal op de luchthaven van het Belgische Zaventem gearresteerd. Ze worden verdacht van deelname aan een terroristische groepering, overtreding van de wapenwet en financiering van terrorisme. Bij een huiszoeking in hun appartement in Brussel zijn woensdagavond onder meer vuurwapens en kogelvrije vesten en ook jihadistisch materiaal aangetroffen.

Volgens Geert Schoorens van het Federaal Parket in Brussel heeft de Nederlanse justitie alle bewijstlast overgedragen en komen de verdachten in België voor de rechter.

 

 

Deel dit artikel: