Instellingen

ADO Den Haag al jaren angstgegner van Feyenoord

Mike van Duinen
Mike van Duinen © Richard Mulder
DEN HAAG - ADO Den Haag begint de competitie zondag met een op papier lastige klus. Toch is de formatie van Henk Fraser zeker niet kansloos tegen Feyenoord, de nummer twee van het afgelopen seizoen. Sterker nog: de laatste twee jaar won ADO dit duel in het eigen Kyocera Stadion.
In het seizoen 2012/2013 werd het 2-0 dankzij goals van Mike van Duinen en een door Danny Holla benutte strafschop. In januari van dit jaar leek ADO een 2-0 voorsprong  (goals van Beugelsdijk en Bakker) weg te geven, toen Feyenoord terugkwam tot 2-2. Maar de huidige aanvoerder Roland Alberg bezorgde ADO Den Haag met een schitterende goal alsnog de 3-2 winst. 
Feyenoord kent een moeizame voorbereiding. De club van nieuwe trainer Fred Rutten heeft het vertrek  van Pelle, Janmaat, de Vrij en Martins Indi nog niet kunnen compenseren. Dit leidde al tot uitschakeling in de voorronde van de Champions League tegen het Turkse Besiktas. De Rotterdammers spelen nu op 21 augustus  in de voorronde van de Europa League tegen het Oekraïense Zorya Luhansk.
Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag: Hansen, Malone, Zuiverloon, Wormgoor, Meijers, Jansen, Kristensen, Alberg, Schet, Kramer, Van Duinen.
Vermoedelijke opstelling Feyenoord:  Mulder, Van Beek, Mathijssen, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Basacikoglu, Te Vreede, Boetius.
Scheidsrechter:
Danny Makkelie

Laatste drie seizoenen:

2013/2014:
ADO Den Haag – Feyenoord 3-2
Feyenoord – ADO Den Haag 4-2
2012/2013:
ADO Den Haag – Feyenoord 2-0
Feyenoord – ADO Den Haag 3-2
2011/2012:
ADO Den Haag – Feyenoord 1-2
Feyenoord – ADO Den Haag 0-3