Instellingen

Bedrijf 'Pierredder' Frans Bakker failliet

Frans Bakker
Frans Bakker
DEN HAAG - Het beheerbedrijf van Frans Bakker, de man die zei dat hij de Scheveningse Pier ging redden, is failliet. Het faillissement van de Stichting Beheer Bedrijven (SBB) is deze week door de rechtbank in Alkmaar uitgesproken.
Bakker startte eind vorig jaar een inzamelingsactie om de vervallen Pier te redden. Hij vroeg sympathisanten om geld te doneren. Onder meer zeehengelclub De Pierewaaiers stortte 20.000 euro. De reddingsactie flopte en het geld, in totaal zo'n 23.000 euro, is verdwenen.
Curator Marc Le Belle in Alkmaar handelt het faillissement van de SBB af. Het faillissement is aangevraagd door een aantal schuldeisers. Le Belle heeft nog geen claim van De Pierewaaiers binnengekregen, nieuwe schuldeisers kunnen zich bij hem melden.

Geen contact

De curator heeft ook nog geen contact kunnen krijgen met Bakker en is naarstig naar hem op zoek. Le Belle kan nog niets zeggen over de hoogte van de faillissementsschuld.
Het Dagblad van het Noorden berichtte in april dat Bakker een meesteroplichter is, die een spoor van faillissementen en gedupeerden achter zich heeft gelaten. De Pierewaaiers en het Haagse raadslid Richard de Mos, die zich eind vorig jaar schaarde achter de 'reddingsactie' van Bakker, hebben in mei aangifte tegen de man gedaan.