Mauritshuis staat borstvoeden overal toe na klacht bezoekster

DEN HAAG - Borstvoeden mag voortaan overal in het Mauritshuis. Het Haagse museum heeft zijn beleid aangepast na een klacht van een bezoekster.

De vrouw gaf woensdag haar kind in de Brasserie de borst toen zij werd aangesproken door een medewerker. Die vertelde dat dit niet was toegestaan in het restaurant en verwees haar naar een speciale ruimte elders in het museum.

Zij was het daar niet mee eens en plaatste een bericht op de Facebookpagina van het Mauritshuis. Dat leidde tot een golf van verontwaardigde reacties op sociale media.

Reflectie

Het museum besloot daarop het beleid aan te passen. 'Hartelijk dank voor de vele betrokken reacties die het Mauritshuis heeft ontvangen over borstvoeding in het museum en de Brasserie. Naar aanleiding daarvan hebben wij gereflecteerd en zijn tot de conclusie gekomen dat borstvoeding geven overal mogelijk moet zijn in het Mauritshuis', laat de directie op Facebook weten.

Voor vrouwen die er prijs op stellen hun kind in een rustigere omgeving te voeden en te verschonen, blijft de speciale ruimte beschikbaar, aldus het Mauritshuis.

Deel dit artikel: