Anti-ISIS-demonstratie in Den Haag verstoord

DEN HAAG - De Mobiele Eenheid heeft zondag ingegrepen bij een anti-ISIS-demonstratie in de Schilderswijk in Den Haag, toen tegendemonstranten met stenen begonnen te gooien. Dat heeft de politie gemeld.

De Mars van de Vrijheid startte bij Den Haag Centraal en voerde richting de Schilderswijk en Transvaal. In de Stationsbuurt ging het mis. Op de kruising Koningstraat/Hoefkade werden de anti-ISIS demonstranten opgewacht door tegendemonstranten die zich op een kruising verderop hadden verzameld. Zo’n tweehonderd mensen wilden de zogeheten Mars van de Vrijheid, georganiseerd door Pro Patria, blokkeren. Hierbij zouden journalisten zijn belaagd en stenen zijn gegooid.

Confrontatie

Om te voorkomen dat de twee groepen demonstranten zouden clashen, liet de politie de ongeveer 150 anti-ISIS-demonstranten hun betoging voortzetten via de Koningstraat. Daarbij kwam het tóch tot een confrontatie, maar dan tussen de anti-ISIS demonstranten en de ME. Na enkele minuten werd de sfeer minder grimmig en liep de stoet zonder problemen via de Turfmarkt weer terug richting Den Haag Centraal.

De demonstranten riepen leuzen en droegen spandoeken met zich mee, met teksten als: 'Geen jihad in de straat' en 'Wij zijn Nederland'. De stoet werd begeleid door de politie.

 

Deel dit artikel: