Wilders stelt Kamervragen over conflict Haagse Schilderswijk

DEN HAAG - PVV-voorman Geert Wilders stelt Kamervragen naar aanleiding van de uit de hand gelopen demonstraties in de Haagse Schilderswijk. Hij vraagt Minister-President Rutte om meer duidelijkheid.

Wilders vraagt zich onder meer af ‘of de Haagse Schilderswijk nog Nederlands grondgebied is of al onderdeel is van het islamitisch kalifaat’. Ook verzoekt Wilders de premier om ‘samen met Van Aartsen zijn biezen te pakken, als zij de mensen die met geweld de sharia willen invoeren, het land niet willen uitzetten’.

Ook Tweede Kamerleden Van Klaveren en Bontes van VNL stellen kamervragen over de demonstratie in de Schilderswijk aan minister Opstelten van Veiligheid en Justitie en minister Ascher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Verder wil Richard de Mos dat de Haagse gemeenteraad direct terugkeert van reces om in een spoedzitting de Schilderwijk te bespreken. De Mos: 'We moeten erkennen dat we de controle compleet kwijt zijn. De vele welwillende bewoners in de Schilderswijk gaan gebukt onder keiharde terreur. NDit kan zo niet langer'.

Deel dit artikel: