Madurodam in top 5 populairste dagje uit, SnowWorld in top 3 stoerste attracties

Madurodam
Madurodam
DEN HAAG - Madurodam in Den Haag staat op nummer 5 in de top 10 van populairste attracties in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy. SnowWorld in Zoetermeer staat op nummer 3 als het gaat om attracties met het stoerste imago.
Landelijk gezien zijn vooral dierentuinen heel populair. Ouders en grootouders vinden het belangrijk dat er niet alleen plezier gemaakt wordt, maar dat kinderen ook iets leren.
De Efteling staat nog steeds op nummer 1 en blijft daarmee het populairste dagje uit. Verder moet Madurodam het Anne Frank Huis, Burgers’ Zoo en het Dolfinarium voor zich dulden.

Naturalis doet het goed

Het onderzoeksbureau heeft ook uitgezocht hoe het ervoor staat met het imago van musea. De ‘merkkracht’ van verschillende musea is onderzocht. Dat wil zeggen dat er gekeken is naar hoe goed mensen een museum kennen, of ze het een leuk en goed museum vinden en of ze van plan zijn om er naartoe te gaan.
Naturalis in Leiden staat op nummer 2 in de lijst met musea die het meest gestegen zijn wat betreft merkkracht. Alleen het Rijksmuseum deed het beter, mede door de heropening in 2013.

SnowWorld is stoer

Tot slot heeft het onderzoeksbureau onderzocht welke dagjes uit zich op een speciale manier onderscheiden. SnowWorld, met vestigingen in Zoetermeer en Landgraaf, staat in dat lijstje op de derde plek.
De deelnemers van het onderzoek vonden Walibi Holland het stoerst. Safaripark Beekse Bergen staat op nummer twee.