Instellingen

Nederland met 41 atleten naar Jeugd Olympische Spelen

DEN HAAG - De Nederlandse ploeg voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing is vertrokken. In totaal stapten 41 atleten in het vliegtuig naar China. De Jeugd Olympische Spelen starten zaterdag 16 augustus.
De sport met de meeste Nederlandse atleten is hockey. In totaal vertrekken negen Nederlandse dames naar Nanjing om de titel te verdedigen.
‘Wij gaan inderdaad voor goud’, zegt de Haagse hockeyster Elin van Erk kort voor vertrek. ‘Het hockey wat wij daar spelen is wel anders. Wij spelen vijf tegen vijf. Dat is veel intensiever’, vult haar ploeggenoot Carmen Wijsman, eveneens uit Den Haag, aan.

Basketbal en taekwondo

Naast de twee Haagse hockeysters zijn er meer regiogenoten die in actie komen in Nanjing. Zo speelt de Katwijkse Fleur Kuijt mee in het basketbalteam en doen de Haagse Fahd Zaouia en Nabil Ennadiri mee met taekwondo.
Nederland heeft naast hockey ook medaillekansen in de wielersport, basketbal, taekwondo, badminton, judo, golf, paardensport, turnen, zwemmen, boogschieten en zeilen.

38e in medaillespiegel

Vier jaar geleden haalde Nederland één keer goud (hockey), twee keer zilver en één keer brons. Daarmee eindigde Nederland op de 38e plek in de medaillespiegel.
De opening van de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing is zaterdag 16 augustus. De laatste finales worden op woensdag 27 augustus gespeeld. De sluitingsceremonie is donderdag 28 augustus.