Instellingen

Burgemeester Van Aartsen op tijd terug van vakantie voor spoeddebat

DEN HAAG - Als er donderdag een spoeddebat is over de onrust in de Haagse Schilderswijk, is burgemeester Jozias van Aartsen daar bij. Dat zegt zijn woordvoerder, die benadrukt dat de burgervader niet eerder dan gepland terugkomt van vakantie.
De druk op Van Aartsen om zijn vakantie te onderbreken is de afgelopen dagen fors toegenomen. Met name oppositiepartijen in de gemeenteraad vinden dat de stad een ‘sterke leider’ nodig heeft, en dat dat nu volledig ontbreekt. Aanleiding zijn de rellen die zondag uitbraken bij een anti-IS-demonstratie in de Haagse Schilderswijk.
Het gemeentebestuur hult zich tot nu toe in stilzwijgen. Oppositiepartijen SP, Groep de Mos en PVV hebben een spoeddebat aangevraagd en willen dat donderdag al houden. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat Van Aartsen ‘een snelle raadsvergadering toejuicht’.

Spoeddebat nog onzeker

Of de vergadering ook daadwerkelijk donderdag plaatsvindt is nog niet duidelijk. De griffie van de raad is aan het kijken of er voldoende raadsleden zijn om de vergadering te houden.