Verdachte van moord op Haagse Hester van Nierop komt niet vrij

DEN HAAG - De Mexicaan die wordt verdacht van de moord op Hester van Nierop uit Den Haag, blijft definitief vastzitten. Dat zegt moeder Arsène van Nierop tegen Omroep West. Verdachte Roberto Flores wilde zijn proces in vrijheid afwachten.

De man werd in januari van dit jaar aangehouden voor de moord op de 27-jarige Hester, maar hij ontkent tot op de dag van vandaag ook maar iets met de zaak te maken te hebben. Om die reden vroeg hij in april om voorlopig vrijgelaten te worden, maar dat verzoek is donderdag officieel afgewezen.

Hester van Nierop werd in september 1998 dood gevonden op een hotelkamer in de Mexicaanse stad Ciudad Juárez. Ze was seksueel misbruikt, gewurgd en onder een bed geschoven. Een kamermeisje vond de overleden Hester de volgende ochtend tijdens het schoonmaken.

Werk of stage

De Haagse architecte maakte dat jaar een reis van zes tot acht maanden door Mexico en de Verenigde Staten. Ze was op zoek naar werk of een stageplek en wilde de architectuur in die landen bestuderen om inspiratie op te doen.

Hotelpersoneel heeft in 1998 verklaard dat Hester bij de receptie heeft staan praten met een man. Na een kwartier zou de Haagse tegen haar zin in zijn meegelopen met de gast. Toen het lichaam van Hester werd gevonden was de man al met de noorderzon vertrokken.

Verdachte op Facebook

Vorig jaar vond de politie een Facebookprofiel van een man die qua uiterlijk sterk overeenkwam met het destijds opgegeven signalement van de verdachte. Zijn naam werd kort na de moord ook al genoemd, maar hij werd nooit aangehouden. In januari gebeurde dat wel na een celstraf in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel: