Bloemen-ode aan nabestaanden MH17

DEN HAAG - De rampplek van de MH17 maakt veel indruk op verslaggevers die ter plaatse zijn. Ook op de Haagse cameraman Joris Hentenaar die voor Nieuwsuur naar Oekraïne was afgereisd. Hij verloor zijn goede vriend kunstenaar Rein Specken uit Den Haag bij de ramp.

Tijdens de reis voelde Hentenaar de drang om iets te betekenen voor de nabestaanden die niet naar de plek kunnen. Zo ontstond het idee om de wilde zonnebloemen mee te nemen naar Nederland en te laten fotograferen door kunstenaar Bas Meeuws.

Na een lange reis vanuit Oekraïne tovert Meeuws de bloemen om tot een kunstwerk: 'Ik heb de bloemen in verschillende stadia gefotografeerd. Van knop tot helemaal verwelkt. Door zo'n bloemstilleven wordt de cirkel van het leven gerepresenteerd.'

Geld inzamelen

Hentenaar en Meeuws willen graag geld inzamelen om de foto's op hoge kwaliteit af te drukken en aan te bieden aan nabestaanden. 'Het is de bedoeling dat nabestaanden niks hoeven te betalen.'

Via de Facebookpagina 'Zonnebloemen boeket' kunnen mensen geld doneren zodat de materiaalkosten van de fotoprints kunnen worden bekostigd.

Deel dit artikel: