Henk Fraser: 'ADO mist transfers door uitblijven geld'

DEN HAAG - ADO Den Haag-trainer Henk Fraser wacht met smart op het moment dat de Chinese overname van de club definitief is. Dan komt er namelijk ook geld beschikbaar om de selectie te versterken. 'Helaas duurt dit nu zo lang, dat spelers die wij op het oog hadden en waar we al in grote lijnen een akkoord mee hadden bereikt, alsnog voor een andere club hebben gekozen.'
De transferperiode in de eredivisie loopt nog tot 1 september. De Chinese overname van United Vansen moet uiterlijk 31 augustus zijn afgerond. Tijdens de onderhandelingen is door de huidige eigenaar Mark van der Kallen bedongen dat er naast de overnamesom van rond de acht miljoen euro ook een extra bedrag direct beschikbaar komt voor versterking van de selectie. Maar de tijd gaat dus dringen, tot ongenoegen van de technische staf.
'Qua scouting hebben we niet stil gezeten. We weten welke spelers we willen halen en hebben daar ook al mee gesproken. Maar deze spelers willen niet al te lang blijven wachten en hebben ondertussen gekozen voor een andere club', aldus Fraser. Het is al langer bekend dat ADO met name zoekt naar een rechtsbenige centrale verdediger en een aanvaller. Met welke spelers ADO in onderhandeling was, wilde de oefenmeester niet vertellen.