Politie ontdekt wapenarsenaal in Rijswijkse woning

RIJSWIJK - De politie heeft woensdagavond bij een 68-jarige man in Rijswijk een enorme hoeveelheid messen, vuurwapens en munitie in beslag genomen. Bij het leegruimen, bleek er ook veel militair materiaal in het huis te liggen. Hiervoor is de EOD opgetrommeld om het af te voeren en te vernietigen. Dit heeft de politie vrijdag bekend gemaakt.
De Rijswijker had vergunning voor enkele wapens en een kleine munitieverzameling. Maar woensdagavond bij een controle zagen agenten her en der in het huis bloot munitie van verschillende kalibers liggen. De man toonde ook enkele kamers met meerdere vuurwapens, zware munitie, zwaarden en messen of bajonetten.
Hierop besloot de politie het huis te doorzoeken, waarop veel bajonetten, een grote hoeveelheid munitie, enkele grotere granaten en een dubbelloops hagelgeweer werden gevonden. Bij het leegruimen werden wapens ontdekt, waarvoor de Rijswijker geen vergunning had. Het ging om drie revolvers, één was doorgeladen, een startpistool en drie werpmessen.

Militair materiaal

Bij het leegruimen bleek dat er zo veel verdacht militair materiaal in huis lag, dat vanwege de veiligheid de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) werd opgeroepen. De EOD heeft het afgevoerd ter vernietiging. Het ‘veilige’ deel van de munitie is in beslag genomen door de politie. De vergunningen van de man zijn acuut ingetrokken.