Vuurwerkfestival Scheveningen afgelast

DEN HAAG - Het vuurwerkfestival bij Scheveningen gaat vrijdagavond niet door. De organisatie heeft besloten om het vuurwerkfestival af te gelasten, vanwege de harde wind.
De wind en de golfslag kunnen een gevaar vormen, omdat het vuurwerk vanaf een ponton in zee zou worden afgestoken. Volgens de organisatie veroorzaakt de noordwestenwind een golfslag met golven van ruim twee meter hoog. Hierdoor zou de veiligheid van de medewerkers op en rond het ponton in zee niet langer gewaarborgd zijn. De evenementen op de boulevard van Scheveningen gaan de hele avond gewoon door.

Schietklare shows naar morgen

Aangezien de wind gaat draaien, gaat het vuurwerkfestival van zaterdagavond waarschijnlijk wel door. 'Het geplande vuurwerk van vrijdag, van Engeland en Duitsland, staat schietklaar op het ponton en wordt zaterdag op de geplande tijdstippen afgeschoten', aldus de Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen. 'De weersvoorspelling geeft een zuidwestenwind. Dit betekent geen problemen voor het uitvaren met het ponton'.
Volgend week vrijdag en zaterdag worden er op het vuurwerkfestival Scheveningen geen twee maar drie vuurwerkshows per avond gegeven.