Instellingen

40 Appartementen ontruimd bij brand Brueghelstraat Den Haag

DEN HAAG - De bewoners van 40 appartementen in de Brueghelstraat in Den Haag moesten zaterdagavond hun huis uit, nadat brand was uitgebroken in de parkeergarage onder hun portiekflat. Een gezin moest in een hotel slapen.
Het vuur brak rond 21.30 uur zaterdagavond uit en werd ontdekt toen bewoners van één van de appartementen rook uit de meterkast zagen komen. De brandweer ontruimde uit voorzorg tientallen appartementen omdat de rookontwikkeling enorm was.
Agenten gingen van deur tot deur om mensen uit hun woning te halen. Omdat iedereen snel naar buiten moest, stonden de gedupeerden vervolgens uren in hun t-shirt of blouse buiten op de hoek van de straat te wachten en te kijken. Burgemeester Jozias van Aartsen heeft de gedupeerden vervolgens zelf ingelicht over de procedure.

Twee auto's

Voor zover de brandweer nu weet is de brand ontstaan in één auto. Vervolgens sloeg het vuur over op een tweede. In totaal stonden er 24 voertuigen in de garage. Hoe die eraan toe zijn is nog niet bekend. Ook is de schade aan de woningen nog onduidelijk.
'We zijn aan het luchten en kijken of er geen koolmonoxide in de woningen hangt', zegt brandweerwoordvoerder Rob van den Berg. 'De woningen hebben geen brandschade, maar er is ongetwijfeld wel rook en roetschade. Hoe groot die is moet nog bekeken worden.'
De bewoners van een huis hebben in een hotel geslapen. De andere bewoners konden in de loop van de nacht weer terug naar huis.