Pro-Gazabetogers willen ministerie van Defensie in Den Haag blokkeren

DEN HAAG - Pro-Gazabetogers willen dinsdag het gebouw van het ministerie van Defensie in Den Haag blokkeren. Dat meldt De Telegraaf. De oproep voor de blokkade werd zondag in Utrecht gedaan tijdens een pro-Gazademonstratie.

'We gaan de wet breken. We gaan het ministerie blokkeren en daar niet vrijwillig weg', betoogden de demonstranten. Ze verzamelen dinsdag om 12.00 uur op de Kalvermarkt. Het ministerie van Defensie is gevestigd aan het Plein.

De demonstratie/blokkade is niet aangemeld, zegt de gemeente. Demonstreren mag, maar de demonstranten moeten zich wel houden aan de geldende regels, zoals geen gezichtsbedekking en geen IS-vlaggen.

Werk moet door kunnen gaan

De demonstratie wordt in ieder geval scherp in de gaten gehouden. 'Demonstreren is één ding, blokkeren is een ander', aldus een woordvoerder van de gemeente. 'De ambtenaren van het ministerie moeten natuurlijk wel gewoon hun werk kunnen blijven doen.'

Begin augustus hield de politie 39 pro-Gazademonstranten aan die de Israëlische ambassade aan het Buitenhof wilden blokkeren.

Demoverbod in Schilderswijk

Vorige week donderdag kondigde de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen een demonstratieverbod af voor de Schilderswijk nadat er onrust in de wijk was ontstaan door een reeks demonstraties. Elders in de stad is demonstreren nog steeds toegestaan mits de demonstranten zich aan de regels houden.

Deel dit artikel: