Haagse Hopjes: 'Geen demonstratie door Transvaal'

DEN HAAG - Stichting Haagse Hopjes Transvaal denkt niet dat burgemeester Van Aartsen toestemming zal geven voor een demonstratie van Pro Patria door de wijk Transvaal in Den Haag. De vrijwilligersorganisatie die speelgoed uitleent aan kinderen van 3 tot 15 jaar in ruil voor goed gedrag, denkt dat het demonstratieverbod in de Schilderswijk ook zal gelden voor Transvaal.

Van Aartsen besloot vorige week dat er de komende maanden geen enkele demonstratie meer mag plaatsvinden in de Schilderswijk, omdat eerdere protesten uit de hand liepen.

Volgens voorzitter Joke van Boomen van de stichting is het opgelegde demonstratieverbod ook bedoeld voor de omgeving van de Schilderswijk. Van Boomen:  ‘Transvaal ligt tegen de Schilderswijk aan, dus ik ga ervan uit dat daar voorlopig ook geen demonstraties mogen plaatsvinden.’

Contact met de gemeente

Stichting Haagse Hopjes Transvaal  gaat contact opnemen met de gemeente om te vragen of het inderdaad klopt dat ook Transvaal verboden gebied is voor demonstranten.

Volgens Van Boomen zit in Transvaal niemand te wachten op de demonstratie. ‘Zo’n demonstratie zou een ramp zijn voor de wijk. Het is een rechts-extremische groepering. Dat wil hier niemand in de wijk hebben', zegt ze.

Deel dit artikel: