Groep pro-Gazademonstranten aangehouden op Haagse Kalvermarkt

DEN HAAG - In Den Haag is dinsdag een kleine dertig pro-Gazademonstranten opgepakt. Ze blokkeerden met een 'sit-in' het ministerie van Defensie aan de Kalvermarkt in Den Haag om aandacht te vragen voor Palestina.
De demonstranten waren op de tramrails voor het ministerie gaan zitten. De politie heeft ze eerst met een megafoon gevraagd het tramspoor te verlaten. Toen daar geen gehoor aan werd gegeven, is overgegaan tot arrestatie.
De deelnemers aan de demonstratie, die Palestijnse vlaggen en pamfletten bij zich hadden, stuurden zelf aan op een arrestatie. 'Onze acties hebben tot nu toe te weinig opgeleverd', zei hun woordvoerder. 'In Palestina worden offers gebracht, dat gaan we hier ook doen.'

'Nederland mede-verantwoordelijk'

Ze hadden het ministerie als doelwit gekozen ze de Nederlandse regering mede-verantwoordelijk houden voor de dood van Palestijnen. 'Omdat zij wapens levert aan Israël', verklaart een woordvoerder. De demonstranten riepen leuzen als 'Free Palestine', 'Netanyahu moordenaar' en 'Timmermans, bloed aan je handen'.