Instellingen

Voorburgse jongen krijgt hoofdrol in musical Billy Elliot

Roan, Jillis, Stijn, Svenno, Tydo en Carlos
Roan, Jillis, Stijn, Svenno, Tydo en Carlos
Grevelink gaat de rol van boksleraar George op zich nemen
Grevelink gaat de rol van boksleraar George op zich nemen
Pia Douwes speelt in Billy Elliot de Musical
Pia Douwes speelt in Billy Elliot de Musical © Conny Wenk
VOORBURG - In november komt de musical Billy Elliot naar het AFAS Circustheater in Scheveningen. Dinsdagmiddag zijn de namen bekendgemaakt van de jongens die om beurten de hoofdrol gaan spelen. Eén van hen is Roan uit Voorburg.
Roan en de andere vijf jongens (Svenno, Jillis, Tydo, Stijn en Carlos ) zullen de voorstelling zo’n zes tot acht maanden spelen. Daarna neemt een nieuwe groep kinderen het over. De musical Billy Elliot gaat over een jongen uit een arbeidersgezin die danser wil worden.
Bijna een jaar geleden startten deze jongens op de Billy Elliot sCOOL en sindsdien volgden ze lessen in onder meer ballet, tapdans, acrobatiek, acteren en zang.

Douwes en Demeijer

In juli werd bekend dat naast Noordwijker Bas Grevelink, ook Reinier Demeijer aan de cast is toegevoegd. Hij speelt Tony, de broer van Billy. In mei was al bekendgemaakt dat Pia Douwes de rol van danslerares Wilkinson op zich gaat nemen.
Billy Elliot is vanaf 4 november te zien in het Circustheater in Den Haag. Zondag 30 november gaat de musical in première.