Pro Patria-demo in Den Haag mogelijk verplaatst naar oktober

DEN HAAG - Nu Pro Patria ook niet in de Haagse wijk Transvaal mag betogen tegen moslimextremisme, beraadt de organisatie zich op verdere stappen. Een gang naar de rechter behoort tot de mogelijkheden, maar wellicht wordt de 'Mars van de vrijheid' verplaatst naar oktober.

'We zijn in gesprek met advocaten en kijken naar de mogelijkheden om het verbod aan te vechten', aldus een woordvoerster woensdagavond. Mocht dat niet lukken, dan gaat Pro Patria ervan uit dat het verbod voor 2 maanden geldt en dat een dag rond 20 oktober wel een optie is. 'We gaan niet naar een industrieterrein of het Malieveld.'

Vorige week verbood burgemeester Jozias van Aartsen betogingen in de Schilderswijk voor een periode van twee maanden. Pro Patria verplaatste toen de mars naar de naastgelegen wijk Transvaal. Nu zijn protesten in alle Haagse woonwijken verboden.

Geen verbod voor Malieveld

Een groep moslims zou op 20 september willen betogen op het Malieveld. Dat is volgens het woensdag verscherpte verbod nog altijd toegestaan. De extreem-rechtse NVU maakte eerder al bekend naar de rechter te stappen, om zo af te dwingen dat een betoging in de Schilderswijk mag doorgaan.

Deel dit artikel: