Benefietwedstrijd voor Leidse oud-profvoetballer Holverda

RIJNSBURG - Sterrenteams van Ajax en Sparta hebben woensdagavond in Rijnsburg oud-profvoetballer Wout Holverda (56) geëerd met een benefietduel. Leidenaar Holverda kampt sinds enige tijd met de ziekte Alzheimer als gevolg van de talloze kopballen tijdens zijn loopbaan. Hij speelde het grootste deel van zijn carrière bij Sparta Rotterdam. De opbrengsten van de wedstrijd op het complex van Rijnsburgse Boys gaan naar de stichting Alzheimer Nederland.
Bij de wedstrijd tussen Lucky Ajax en Sparta Legends deden onder meer de voormalig Oranje-internationals Edwin van der Sar, Frank de Boer, Sjaak Swart, Aaron Winter en de broers Rob en Richard Witschge mee. Ook veel oud-ploeggenoten waren present om de doelpuntenmaker uit de jaren tachtig, bij onder andere Sparta Rotterdam, een dienst te bewijzen.
Tijdens de wedstrijd deed Holverda zijn naam eer aan door met een hard schot in de korte bovenhoek Van der Sar te verschalken. Na afloop rolden supporters van Sparta een spanddoek uit ter ere van de zichtbaar geëmotioneerde Holverda.