Instellingen

VVD: Veiligheid parkeergarages Schilderswijk ver onder de maat

DEN HAAG - De problemen met de parkeergarage in de Brueghelstraat, waarin afgelopen zaterdag brand ontstond, staan volgens de VVD in Den Haag niet op zich. De VVD-fractie heeft zelf onderzoek gedaan bij meerdere parkeergarages in de Schilderwijk die allemaal door Q-Park worden beheerd. Uit dat onderzoek blijkt volgens de VVD dat er veel mis is.
De VVD Den Haag maakt zich grote zorgen over de veiligheid van bewoners die hun auto hier moeten parkeren. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat bij de parkeergarages in de Van der Neerstraat en Honthorststraat veel mis is. Ook de PvdA in Den Haag maakte zich eerder zorgen over de parkeergarages. Die partij vindt onder meer dat er rookmelders in moeten komen.
Bewoners klagen onder andere over onvoldoende verlichting en zelfs over het ontbreken van verlichting bij nooduitgangen, over nooduitgangen die niet open kunnen en over slecht onderhoud. Meerdere mannelijke bewoners geven aan dat hun vrouw of dochter ’s avonds niet alleen van de parkeergarages gebruik willen maken.

Hoge kosten voor gebruik parkeergarage

'De klachten van deze bewoners zijn meer dan terecht', zegt VVD-raadslid Ingrid Michon-Derkzen. 'Zij moeten immers ten alle tijden veilig gebruik kunnen maken van deze parkeergarages. Zeker wanneer de gemeente deze bewoners verplicht hun auto hier te parkeren en deze vergunning tevens het tienvoudige kost ten opzichte van een reguliere parkeervergunning, namelijk 37,22 euro per maand. Dan mag je op z’n minst verwachten dat de parkeergarages schoon, heel en veilig zijn.'

'College moet Q-Park aanspreken'

De Haagse VVD wil daarom dat het Haagse college Q-Park aanspreekt op het gebrekkige onderhoud, het gebrek aan verlichting en het gevoel van onveiligheid dat de gebruikers ervaren.
Q-Park zelf is al een paar dagen onbereikbaar voor commentaar. Op hun website schrijven ze wel dat je in een garage van Q-Park veilig en comfortabel parkeert: 'Want Q-Park staat voor kwaliteit. Daarom zijn onze parkeergarages schoon, veilig en goed verlicht. Kwaliteit is het sleutelwoord waarmee Q-Park invulling geeft aan de wensen en behoeften van klanten.'