'Haags raadslid Khoulani gaat aangifte doen tegen Buma'

DEN HAAG - Het Haagse raadslid Abdoe Khoulani van de Partij van de Eenheid (PvdE) gaat aangifte doen tegen CDA-leider Sybrand Buma. Die had donderdagavond in Knevel en Van den Brink gezegd dat Khoulani de terreur van de beweging Islamitische Staat (IS) verheerlijkt. Dat is smaad, laster en oproepen tot haat, zei Khoulani's partijgenoot Arnoud van Doorn vrijdag in Dit is de dag op NPO Radio 1.

Khoulani had in juni op zijn Facebook-pagina geschreven 'Leve ISIS en inshaa Allah op naar Bagdad om dat schorem aldaar aan te pakken.' ISIS is de oude naam van IS.

Van Doorn zei daar over: 'Ik vind het schandelijk dat mijn collega wordt beticht van het verheerlijken van terrorisme. Niets is minder waar, hij heeft altijd afstand genomen van wreedheden en terreurdaden.' Ex-PVV'er Van Doorn bekeerde zich vorig jaar tot de islam.

Vakantie

Volgens Van Doorn komt Khoulani eind deze maand terug van vakantie en zal hij dan aangifte doen tegen Buma.

SP-fractievoorzitter Bart van Kent eiste deze week nog dat Khoulani afstand doet van zijn uitspraken over IS. Doet hij dat niet, dan wil de SP niet meer samenwerken met de PvdE.

Deel dit artikel: