Instellingen

Peuter weer thuis in Alphen na val van balkon

speelgoed
speelgoed
ALPHEN AAN DEN RIJN - Het 1-jarig jochie dat vorige week van een balkon in Alphen aan den Rijn viel, is uit het ziekenhuis. Volgens zijn moeder lag hij tot zondag op de Intensive Care en tot dinsdagavond op de kinderafdeling. Sindsdien is hij weer thuis.
'Het komt helemaal goed met mijn zoontje', zegt moeder Femke opgelucht. 'Volgens de doktoren houdt hij niks over aan zijn val en de operatie.' De peuter van bijna twee tuimelde vorige week donderdag van het balkon van een flat aan het Carmenplein. Dat gebeurde in een onbewaakt moment.
Femke vermoedt dat hij in die ene minuut op een stoel is geklommen: 'Mijn zoontje is gek op autobussen. Alleen kan hij die niet zien vanaf ons balkon omdat er een stuk zeil is gespannen. Om er overheen te kijken, is ie waarschijnlijk op de rand van een stoel gaan staan en naar beneden gekukeld.'

Capriolen

De peuter liep enkele breuken in zijn gezicht, een hoofdwond en een hersenschudding op. Wonder boven wonder raakte hij niet buiten bewustzijn en herstelde hij vrij snel. 'Ik ben blij dat ie weer thuis is. Hij haalt alweer capriolen uit, zoals op de tafel klimmen. Maar nu blijf ik er de hele dag achteraan zitten.'
Het jongetje viert over drie weken zijn tweede verjaardag. Hij lijkt zich niets meer te herinneren van zijn val. Moeder Femke is nog steeds beduusd.