Politie en gemeente Den Haag om tafel met organisatoren demonstraties

DEN HAAG - De gemeente en de politie Den Haag gaan deze week om de tafel met de zeven organisatoren van demonstraties die van plan zijn op 20 september op het Malieveld te gaan demonstreren. Door de gesprekken hoopt de gemeente en de politie inzicht te krijgen op welke wijze de demonstraties worden georganiseerd, dit laat de gemeente Den Haag maandag weten.

De gesprekken zijn georganiseerd na het besluit van burgemeester Jozias van Aartsen dat er de komende twee maanden geen 'risicovolle' demonstraties mogen plaatsvinden in de Haagse woonwijken. Het risico op ongeregeldheden is volgens Van Aartsen te groot

Pro Patria is een van de zeven organisatoren. Zij willen op 20 september een 'mars voor de vrijheid' houden in Transvaal. De Nederlandse Volksunie (NVU) wil naar de naastgelegen Schilderswijk lopen. De islamitische Muslim Defence League - Holland en de Partij van de Eenheid willen beide buurten juist blokkeren.

De betogers kunnen uitwijken naar andere locaties. Welke dat zijn, laat de gemeente in het midden, maar in Den Haag wordt geregeld gedemonstreerd op bijvoorbeeld het Malieveld, het Plein en het Lange Voorhout.

Gemeente en politie laten 'op een nog nader te bepalen datum' aan de organisatoren weten 'wat kan en wat mag'.

Deel dit artikel: