Instellingen

Jens Toornstra gepresenteerd bij Feyenoord

DEN HAAG - Feyenoord heeft maandag Jens Toornstra gepresenteerd. De 25-jarige middenvelder komt over van FC Utrecht en tekent in De Kuip een contract voor 4 jaar. Beide clubs waren vrijdag al tot een akkoord gekomen over de transfersom van naar verluidt 3,5 miljoen euro.
‘De overgang naar Feyenoord komt op een goed moment voor mij, ik was toe aan een stap hogerop’, zei Toornstra, die maandag medisch gekeurd werd in Rotterdam. ‘Feyenoord is bovendien vanaf jongs af aan mijn club. Ik heb heel veel zin om hier aan de slag te gaan’, aldus de oud-speler van ADO Den Haag die bij Feyenoord rugnummer 28 krijgt.
Volgens technisch directeur Martin van Geel past Toornstra qua mentaliteit en speelstijl bij Feyenoord. ‘Hij is een allround middenvelder, die op verschillende posities uit de voeten kan en beschikt over veel scorend vermogen. Bovendien kan hij dankzij zijn traptechniek van toegevoegde waarde zijn in dode spelsituaties.’ Oud-ADO-speler Harry van der Laan was maandagavond in TV West Sport positief over de overgang van Toornstra naar Feyenoord. ‘De volgende stap in zijn carrière zou het Nederlands elftal kunnen zijn.’
Jens Toornstra's overstap van FC Utrecht naar Feyenoord levert ADO Den Haag ongeveer een half miljoen euro op. De Haagse eredivisionist had een doorverkooppercentage bedongen bij de transfer van Toornstra naar FC Utrecht, in januari 2013.