Wassenaarse topstudent in de race voor mbo-ambassadeur

DEN HAAG - De Uitblinker 2014 van ROC Mondriaan is in de race om landelijk ambassadeur van het mbo te worden. Het gaat om de 21-jarige, uitmuntende student Marvin Heins uit Wassenaar. Marvin presteerde het om de vijf-jarige opleiding tot chefkok in drie jaar af te ronden.
'Als ik ga werken, kan ik chefkok worden of gewoon leidinggevende in een keuken', vertelt Marvin Heins. 'Maar ik ga eerst drie maanden naar Malta om mijn Engels te verbeteren. Daarna ga ik een half jaar naar Italië vanwege het lekker eten en de Italiaanse keuken.'
Als Mondriaan Uitblinker maakt hij kans om gekozen te worden tot landelijk ambassadeur van het middelbaar beroepsonderwijs. Marvin moet dan voldoende stemmen halen op de verkiezingssite van Dit is MBO! Als de Wassenaarse chefkok van de 47 kandidaten in de top-10 komt, mag hij op 9 oktober tijdens het Dit is MBO!-gala in Den Bosch op het podium vertellen waar hij voor staat.

Doorstuderen aan het hbo

'Speciaal voor dit gala kom ik voor één dag terug van Malta', zegt de superstudent. Nu hij ROC Mondriaan in Den Haag heeft verlaten, heeft hij plannen om door te studeren aan het hbo. Na de studie Voedingsmiddelentechnologie hoopt Marvin nog beter voorlichting te kunnen geven over gezonde voeding.