Kompasbuurt Scheveningen sluit bewogen tijd af met straatfeest

DEN HAAG - Iedereen is welkom in de Kompasbuurt in Scheveningen. Dat willen de buurtbewoners uitdragen bij het organiseren van een groot straatfeest. Komende zaterdag wordt er in de Windasstraat volop gebarbecued en gedanst en is er veel te doen voor de kinderen. Het moet duidelijk maken dat de Kompasbuurt, een echt volkswijkje, ingeklemd tussen de haven en Scheveningen-Bad, ook op een vrolijke manier in het nieuws kan komen.
De voorbereidingen voor het straatfeest zijn in volle gang. Er worden tussen de 60 en 100 mensen - groot en klein - verwacht en zij zijn wel toe aan een feestje. ‘We hebben een bewogen jaar gehad’, vertelt organisator Ricardo Siemens. 'De Kompasbuurt is niet altijd even positief naar buiten gekomen. Deze periode willen we graag afsluiten en dit feest kan daar goed bij helpen.‘
De Kompasbuurt, waar bewoners zich lange tijd bezorgd maakten over de teloorgang van hun wijk, was onder meer de plek waar de afgelopen tijd hakenkruizen op de gevels werden gesignaleerd. Het buurtfeest moet dat nare verleden doen vergeten.
Organisator Ricardo Siemens, die wordt ondersteund door veel bewoners: "Wij willen laten zien wie en wat de Kompasbuurt echt is. We willen dit uitdragen door een feest waarbij de kinderen uit de buurt centraal staan, welke komaf zij ook hebben."
Woningcorporatie Vestia en de gemeente Den Haag helpen hierbij. Vestia steekt er 500 euro in, de gemeente 885 euro.