Instellingen

'Positief tegengeluid' op Schilderswijk Festival, ook voor mensen van buiten wijk

Schilderswijk festival
Schilderswijk festival
DEN HAAG - Op zondag 14 september wordt het jaarlijkse Schilderswijk Festival gehouden. Het thema 'Atlijd wat te beleven' lijkt deze zomer een understatement. De wijk was veelvuldig in het nieuws na demonstraties van IS-aanhangers en nationalistische groeperingen. Daarom wil de organisatie 'een positief tegengeluid' laten horen.
Het gratis festival wordt georganiseerd door jonge ondernemers en studenten van het Stagehuis Schilderswijk. Er is een groot aantal optredens op het podium op het Teniersplantsoen, er wordt een rondleiding gegeven in de moskee en in de Houtzagerij en op het Cruyff Court kan gesport worden.
Er zijn optredens van verschillende groepen en dj's. 'Vooral de Indian Eagles wisten vorige jaren veel publiek te trekken', zegt een organisator. In tegenstelling tot vorige jaren is het festival nu niet alleen bedoeld voor de Schilderwijkers zelf, maar ook voor mensen buiten de wijk.

Onrust tijdens het festival

De organisatie is niet bang voor onrust tijdens het festival. 'Uiteraard hebben we wel extra beveiliging ingeschakeld, vanwege de onrust in de wijk', zegt de organisator. Verschillende groepen hebben aangekondigd een week na het festival te willen demonstreren in Den Haag.