Organisatie Vredesloop blijft hopen op startschot Van Aartsen

Vredesloop
Vredesloop
DEN HAAG - De organisatie van de Vredesloop hoopt dat burgemeester Jozias van Aartsen op zaterdag 20 september het startschot kan lossen bij de start van de tien kilometer. De inzetbaarheid van de burgemeester is onzeker omdat er op 20 september ook volop gedemonstreerd wordt in Den Haag.
‘Wij wachten af hoe alles gaat verlopen en hopen dat de burgemeester het startschot kan geven’, laat de organisatie weten. ‘Wellicht is hij die dag ook elders nodig. Verder geven wij geen commentaar op de aangekondigde demonstraties die samenvallen met de vredesloop’, aldus een woordvoerder van de organisatie.

Veel animo Vredesloop

De Vredesloop wordt dit jaar voor de tweede keer georganiseerd. Vorig jaar liepen tijdens de eerste editie een kleine negenduizend mensen mee. Met nog drie weken tot de start hebben zich op dit moment al een kleine zevenduizend mensen aangemeld. De Vredesloop kent vier verschillende afstanden: de kinderloop van 1,5 km, de jeugdloop van 2,5 km, de 5 km loop en de 10 km loop. 
De organisatie benadert momenteel diverse bekende Nederlanders om deel te nemen aan de Vredesloop. Prins Pieter-Christiaan is sowieso weer van de partij. Hij schreef zich als eerste in voor de Vredesloop.