Mark van der Kallen ontkent bedreigingen in ADO-soap Chun Li

DEN HAAG - Mark van der Kallen, grootaandeelhouder van ADO Den Haag, ontkent dat hij zakenman Rudy Deighton heeft bedreigd. Van der Kallen zou hebben gedreigd dat hij 500 hooligans op Deighton af zou sturen als hij negatieve verhalen naar buiten brengt over ADO-bemiddelaar Chun Li.
Volgens Van der Kallen zijn de beschuldigingen die Deighton onlangs uitte in een radiointerview op Den Haag FM pertinent niet waar. Deighton is als directeur van het Gelderse marketingbedrijf Delta GBE verwikkeld in een rechtszaak met de Chinees/Haagse zakenman Chun Li. Die zou het businessplan van Delta GBE hebben gestolen en exact datzelfde plan nu gebruiken bij de overname van ADO Den Haag door het Chinese bedrijf United Vansen.
Chun Li ontkent die beschuldigingen. 'Ik heb de plannen niet gestolen. Dat mag je iedereen vragen bij ADO. Ik gebruik ook geen kopie van het plan en zie de rechtszaak tegen Deighton met vertrouwen tegemoet', aldus Chun Li vrijdagavond in een exclusief interview met Omroep West.

'Naam ADO Den Haag niet misbruiken'

Deighton is op 19 juli naar Van der Kallen gegaan om hem te waarschuwen voor de praktijken van Chun Li. Van der Kallen had toen net zijn aandelen van ADO verkocht aan United Vansen waardoor de club binnenkort, als de betaling is voldaan, in Chinese handen valt. Volgens Deighton werd Van der Kallen erg onvriendelijk in dat gesprek en uitte een bedreiging: 'Als je naar de media stapt met dit negatieve verhaal over ADO Den Haag, krijg je 500 hooligans op je dak', aldus Deighton.
Mark van der Kallen ontkent de beschuldiging van bedreiging en reageert bij Omroep West. 'Ik werd door de heer Deighton gebeld dat hij mij dringend moest spreken omdat die meneer Chun Li niet te vertrouwen is. Zijn bedrijf heeft een conflict met Chun Li. Als dat echt waar is wat Deighton beweert, moet hij naar de rechter stappen en een rechtszaak starten. Wij hebben geen probleem kunnen ontdekken rondom Chun Li', laat Van der Kallen weten.
Van der Kallen: 'Ik werd boos op de heer Deighton toen hij een persbericht liet zien waarin hij ADO Den Haag betrok bij het conflict tussen hem en Chun Li. Ik heb gezegd dat hij dan echt een probleem met mij heeft. Hij moet ADO er buiten houden en de naam ADO Den Haag niet misbruiken om zijn probleem op te lossen. En ik zou niet de enige zijn die boos zou worden, maar ook 500 supporters. Dat is wat anders dan dat ik zeg dat ik 500 supporters op hem af stuur.'