Instellingen

Immens zeilschip Bark Europa zondag te bezoeken in Scheveningen

Bark Europa
Bark Europa
DEN HAAG - Het immense zeilschip Bark Europa ligt weer in zijn thuishaven Scheveningen. De driemaster heeft in 21 maanden, 15 landen en 5 continenten bezocht, waaronder Antartica. Het schip is zondag in Scheveningen te bekijken en je kunt de bemanning van het schip spreken.
De Bark Europa is gebouwd in 1911 en zeilt al jaren over de wereldzeeën. Er zijn veertien professionele bemanningsleden op het schip en er kunnen maximaal 48 gastbemanningsleden mee.
Het avontuur van deze wereldreis begon drie jaar geleden met een uitnodiging om deel te nemen aan een zeilwedstrijd in Australië. De bemanning besloot deze wedstrijd aan te grijpen om een wereldreis te maken. Twee hoogtepunten van de reis waren het bezoek aan de plek waar de Batavia in 1629 is gestrand in Australië en Kaap Hoorn in Chili.

Naar Antartica voor expedities

Tijdens de reis is er op alle oceanen onderzoek gedaan naar lucht en oceaanwater met de speciaal daarvoor aan boord gebrachte meetinstrumenten. De routes die het schip bevaart zijn nauwelijks bezocht. Het schip is daarom erg geschikt om onderzoek te doen naar klimaatverandering.
Na het bezoek aan Scheveningen zal de bark Europa weer richting het zuiden zeilen om voor de 13de keer een aantal expedities naar Antarctica te maken.