ChristenUnie/SGP Den Haag: 'In de klas praten over radicalisering in Schilderswijk'

DEN HAAG - Een kleine veertig scholen in de Haagse Schilderswijk en Transvaal hebben een zogenoemde 'bemoedigingsbrief' ontvangen van de ChristenUnie/SGP. Met de brief wil de partij 'ouders, docenten en leerlingen' een hart onder de riem steken na de zomerperiode die gekenmerkt werd door uit de hand lopende demonstraties in de Schilderswijk.

Een breed palet aan extremistische groeperingen demonstreerde de afgelopen weken in de Schilderswijk, zowel voor als tegen IS (voorheen ISIS). Die demonstraties liepen zodanig uit de hand dat burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) demonstreren in alle Haagse woonwijken voor twee maanden verbood.

Raadslid Pieter Grinwis (ChristenUnie/SGP) overhandigde de brief maandagochtend aan directeur Patrick Vogelaar van de Koningin Beatrixschool in de Saenredamstraat. In de brief gaat Grinwis in op de problematiek in de wijk en roept hij docenten op het in de klas te hebben over radicalisering, discriminatie en racisme. 'Waarschijnlijk ten overvloede', schrijft hij, ervan uitgaande dat docenten dat toch al van plan waren.

Vakantie voorbij

Maandag is de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Zowel basischoolleerlingen als middelbare scholieren moeten weer naar school.

Deel dit artikel: