1600 euro geboden voor foto van Heleen van Royens bebloede tampon

'Selfies' en de poes van Heleen van Royen
'Selfies' en de poes van Heleen van Royen © Twitter
DEN HAAG - De beruchte 'tamponfoto', waarop Heleen van Royen een tampon verwijdert uit haar intieme delen, gaat minstens 1600 euro opleveren. Online veilinghuis Catawiki veilt de foto, die de poëtische naam 'Vergankelijkheid (8)' draagt.
Schrijfster Heleen van Royen, bekend om haar exhibitionistische inborst, exposeerde eerder dit jaar in het vooraanstaande Letterkundig Museum in Den Haag. De tentoonstelling 'Selfmade' toonde onder andere de tamponfoto en andere beelden waarop Van Royen naakt te zien is.
Ook die andere naaktfoto's worden geveild, maar trekken tot nu toe minder belangstelling dan de bebloede tampon. Een foto waarop Van Royen zichzelf met ontblote borsten fotografeert in de badkamerspiegel kan bijvoorbeeld al voor 311 euro van jou zijn (01/09/2014 - 12.06 uur).

Minder interesse voor andere Heleen van Royen-spullen

Ook op de andere Van Royen-merchandise, zoals gesigneerde boeken, lingerie en een vibrator, wordt minder geboden dan de 1600 euro die de tamponfoto inmiddels gaat opleveren. De Finse vertaling van haar bestseller 'De gelukkige huisvrouw' gaat weg voor een paar euro.
De veiling sluit vrijdag 5 september. Dan wordt duidelijk hoeveel de foto daadwerkelijk gaat opleveren.