Instellingen

Daders dodelijke overval Rijnsburg vermoedelijk uit Amsterdam en Almere

RIJNSBURG - Roel de Mooij uit Rijnsburg, die vorige maand overleed bij een woningoverval, is vermoedelijk aangevallen door daders uit Amsterdam-Zuidoost en Almere. Dat denkt het rechercheteam dat de zaak onderzoekt.
De 58-jarige Rijnsburger werd in de nacht van zondag 3 op maandag 4 augustus in zijn huis aan het Goudenregenplantsoen overvallen door minstens vier daders. Hij en zijn vriendin lagen op dat moment te slapen. De daders overmeesterden het stel en eisten de code van de kluis.
De vrouw werd met haar handen vastgetaped en kreeg een kussen op haar hoofd gedrukt. Ondertussen raakte bewoner Roel in gevecht met de overvallers, omdat hij de kluiscode niet wilde geven. De daders besloten daarom zonder buit te vertrekken.

Bewoner overleden

Toen het vrouwelijke slachtoffer zich wist los te maken vond ze haar vriend dood in de gang. Politieagenten hebben de man nog gereanimeerd, maar dat was tevergeefs. Waaraan hij precies is overleden is nog niet bekendgemaakt.
Na een oproep in Opsporing Verzocht, vorige week dinsdag, zijn zes tips 'met zeer nuttige informatie' binnengekomen. De politie denkt daardoor nu te weten waar de overvallers vandaan komen. Een tas die werd achtergelaten in het huis wordt nog onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.