Kermis op het Haagse Malieveld hoeft niet weg voor protesten

DEN HAAG - De kermis op het Malieveld in Den Haag hoeft op 20 september niet te wijken voor demonstraties. De gemeente Den Haag heeft de kermis woensdag een vergunning gegeven tot en met zondag 21 september.

Vijf organisaties hebben bij de gemeente aangegeven op 20 september te willen demonstreren, ook op het Malieveld. Het gaat om pro- en anti-IS-protesten. De kermisexploitanten hielden er rekening mee dat zij hierdoor eerder zouden moeten vertrekken, maar dat is dus niet het geval.

'Demonstraties horen niet bij volksvermaak'

Toch zijn de kermisexploitanten er niet gerust op. 'We bieden volksvermaak. Daar horen demonstraties niet bij', zegt een exploitant. Een ander verwacht dat het hem geld gaat kosten. 'Op zo'n dag komt er toch niemand?' De enige oplossing volgens een van de exploitanten: 'Laat ze demonstreren op een andere dag. Dat lijkt mij het beste.'

Op 20 september waren in eerste instantie zeven demonstraties aangemeld. Inmiddels zijn dat er nog vijf. Demonstreren in woonwijken heeft burgemeester Van Aartsen verboden. Dat deed hij nadat protesten in de Schilderswijk uit de hand liepen.

Meer over dit onderwerp:
westbusinessbusiness
Deel dit artikel: