nieuws

Regenboogstickers van 120.000 euro langs A12 verkleuren nu al

DEN HAAG - De kleuren van de regenboogstickers op de lantaarnpalen langs de A12 van Den Haag naar Arnhem zijn aan het vervagen.
Rijkswaterstaat gaf 120.000 euro uit om regenboogvlaggetjes op lantaarnpalen langs de A12 te plakken.  De stickers zouden tien jaar goed moeten blijven,  maar na zes jaar zijn ze al aan het vervagen, dat staat in De Telegraaf donderdag.
De 1650 stickers op de lantaarnpalen met de kleuren rood, lichtpaars, zacht- en donkergroen kregen, waren volgens Rijkswaterstaat nodig om wat te doen aan de landschappelijk rommelige aanblik die de oudste snelweg van ons land zou hebben.

Regenboogstickers worden niet vervangen

Vooral van de rode band is weinig over. De kleur is vervaagd tot een soort roze of oranje. En dat terwijl de leveranciers de eis kregen opgelegd dat de stickers een decennium kleurecht moeten zijn.
De afdeling die bij Rijkswaterstaat verantwoordelijk was voor de regenboogvlaggetjes, bestaat niet meer. Rijkswaterstaat laat volgens De Telegraaf weten dat de vervaagde stickers niet zullen worden vervangen.