Haagse Club Lustig over ophef: 'Wij discrimineren niet!'

DEN HAAG - Club Lustig, aan het Spui in Den Haag, ontkent autochtone bezoekers de toegang tot de uitgaansgelegenheid te weigeren. Dat zegt een woordvoerder tegen Omroep West, namens de eigenaar van de club. 'Wij hebben bezoekers van Surinaamse, Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse, en Nederlandse afkomst. En dit gaat elk weekend goed samen', aldus de club.

Mystery guests, die verschillende horecazaken in Den Haag bezocht hebben, concluderen in een rapport dat autochtonen niet welkom zijn bij club Lustig. Een portier zou één van de autochtone testpersonen zelfs hardhandig naar buiten hebben gegooid, waarbij deze ongelukkig ten val kwam.

In een reactie laat club Lustig weten dat de portier die hiervoor verantwoordelijk zou zijn niet bij hen werkzaam is. Er zou volgens Lustig aangifte gedaan zijn tegen een portier van Indonesische afkomst, van 1,80 meter. 'Onze jongens zijn een stuk langer en allebei van Nederlandse afkomst', aldus de club. 'De politie is de week erna bij ons geweest en heeft het onderzoek gestaakt, omdat wij geen portier in dienst hebben die er zo uitzag', laat de club weten.

'Discussie over entreegeld voorkomen'

Portiers van Lustig maken Nederlandse bezoekers op vrijdagavond wel duidelijk wat voor uitgaansgelegenheid Lustig is. Op die avond zijn er Hindoestaanse en Surinaamse dansavonden in de club en het publiek bestaat dan voornamelijk uit Hindoestanen en Surinamers. 'Onze club bevindt zich beneden en er is niet te zien of te horen wat voor muziek er die avond is', zegt de club.

Autochtone bezoekers die zich daar niet van bewust zijn gaan naar binnen en gaan daarna gelijk weer weg, omdat ze geen interesse hebben in dat soort muziek. Volgens de club willen zij dan hun entreegeld terug, maar dat doet de club niet. Lustig: 'Om deze discussie te voorkomen hebben wij onze portiers geïnstrueerd alle bezoekers, van welke afkomst dan ook, te vertellen wat voor gelegenheid of optreden er is die avond.'

Deel dit artikel: