Instellingen

TOPKLASSE: Vooruitblik op de derby FC Lisse – Rijnsburgse Boys

LISSE - FC Lisse kende een droomstart van het seizoen in de Topklasse Zaterdag. De ploeg van Misha Salden won de eerste twee wedstrijden en staat met een 100 procent score van 6 punten uit twee wedstrijden aan de kop van het klassement.
De Lissenaren waren na de 0-1 uit bij IJsselmeervogels indirect verantwoordelijk voor het ontslag van IJsselmeervogels-trainer Dogan Corneille. Het bestuur van de Spakenburgers gaf aan niet tevreden te zijn met twee verliespartijen achter elkaar en ontdeed zich van de trainer. Inmiddels heeft oud-ADO-trainer Frans Adelaar de taken van Corneille overgenomen.
Voor het Rijnsburg van oud-Lisse-trainer Niek Oosterlee begon het seizoen in mineur met een overduidelijke nederlaag bij Spakenburg (4-0). Vorige week, in eigen huis, haalde Rijnsburg wel de eerste overwinning van het seizoen toen Genemuiden met 2-0 werd verslagen.

Weerzien met oude bekenden

De wedstrijd tussen de twee clubs uit de Bollenstreek zal, naast het sportieve aspect, ook in het teken staan van een weerzien met oude bekenden. Zo speelde Kevin Winter bijvoorbeeld vorig seizoen nog in het geel/zwart van Rijnsburgse Boys. Rijnsburg-aanvaller Martin van Eeuwijk was in het verleden succesvol bij FC Lisse. Voor trainer Niek Oosterlee van Rijnsburg betekent de wedstrijd ‘thuiskomen’bij de club waarmee hij in het seizoen 2007/2008 triomfen vierde met het kampioenschap in de hoofdklasse en het algeheel amateurkampioenschap van Nederland.

Historie

De voorgaande ontmoetingen op Sportpark Ter Specke tussen FC Lisse en Rijnsburgse Boys eindigden 2x in een gelijkspel. Eén keer ging de winst naar FC Lisse, en één keer won Rijnsburgse Boys.
Vorig seizoen eindigde de Bollenstreekderby in een 1-1 gelijkspel.
Bekijk hieronder de samenvatting van de laatste  FC Lisse – Rijnsburgse Boys