Familie Kreder hofleverancier nieuwe wielerploeg

MOORDRECHT - De nieuwe wielerploeg Roompot/Orange Cycling van de Haagse oud-coureur Michael Boogerd heeft drie renners uit één familie gecontracteerd. De broers Michel, Raymond en hun neef Wesley Kreder zullen komend seizoen voor het team gaan uitkomen.
Naast de coureurs levert de familie Kreder ook nog eens een mecanicien aan de nieuwe ploeg. Dennis de oudere broer van Wesley gaat zorgdragen voor de staat van de fietsen.

Uniek in de wielersport

Het aanstellen van de vier Kreders is volgens manager Michael Zijlaard van Roompot/Orange Cycling een unicum in de wielerwereld. ‘Natuurlijk zijn er in de loop der jaren meer renners met een bloedband geweest in het profpeloton. Maar drie in één ploeg lijkt mij uniek', aldus  Zijlaard.
De Kreder-familieleden hebben nooit eerder in een zelfde team gereden.
De 27-jarige Michel Kreder reed als prof bij Garmin-Sharp. Dit seizoen kwam hij samen met Wesley uit voor Wanty-Groupe Gobert. ‘Ik had het goed naar mijn zin in België en kon ook bijtekenen. Maar dit is natuurlijk een kans die maar één keer langs komt.'
Raymond Kreder had na zeges in onder meer de Tour de l’Ain niet te klagen over belangstelling. ‘Dankzij die overwinningen en mijn aflopende contract bij Garmin was er behoorlijk wat interesse van andere teams. Het totaalplaatje hier spreekt enorm aan.'